Tofu Stroganoff

Shit vad det har regnat periodvis idag. När det blev ett uppehåll på förmiddagen så gick jag och handlade lite. Jag blev så sugen på att testa laga något med Tofu. Innan har jag tyckt det ser äckligt ut och inte varit sugen på att testa det. Men när jag fick veta att tofu är sojabönor så tänkte jag GOTT!. Jag älskar sojabönor! Jag letade fram ett recept på en Tofu stroganoff och gjorde detta. Det blev riktigt gott.

HÄR hittar ni det receptet som jag utgick ifrån. Istället för havregrädde blev det mildas mat lätt. Jag kryddade även lite extra med t.ex chili explosion, lite soja och en buljongtärning. Jag blev riktigt nöjd med smaken. Egentligen ska man ha rökt tofu men hittade inte det i affären så fick bli en naturell. Till detta åt jag råris.

För er som är intresserade av näringsvärdet så blev det såhär för 4 portioner! Dvs cirka 250 kalorier per portion. Detta är väldigt lite så jag skulle nog säga att man istället kan göra denna mängd till 2 portioner om man vill. I detta var även råriset inräknat.

  • Kost

Gillar

Kommentarer