Spardrömmar - Att spara pengar

Nu när familjen har växt och Elton blir äldre så kommer det troligtvis bli lite annorlunda för oss än för andra familjer. Vi kan behöva hjälpmedel i hemmet och vem vet om Elton kommer vara i behov av assistans. Då känns vår 3a lite väl liten att bo i. Drömmen har alltid varit att köpa hus. Vill ha en altan och en trädgård där Ajax kan springa runt. Vi har tidigare kollat på hus men då har det varit renoveringsobjekt så det är lite för mycket för oss i nuläget. Så därför vill vi hitta ett hus som är inflyttningsklart. Dock kostar det rätt mycket om man vill ha ett fint hus med bra tomt. Men man måste få drömma och försöka uppfylla drömmarna. Sen känner jag själv att det inte kan gå flera år då vi snart kommer vara i behov av mer utrymme.

För att nå drömmen måste man spara pengar. Jag har därför laddat ner appen dreams och hoppas jag kan bli mer motiverad att strunta i småköp och istället spara de pengarna. Har köpt rätt många sallader det senaste så istället för att köpa mat så ska jag försöka äta mer lunch hemma. Ibland kan man tycka att det handlar om struntpengar men lägger man ihop alla små inköp blir det sedan mycket. Så om man struntar i att köpa något för cirka 20 kr per dag så har man sparat cirka 7300 kr på ett år.

Nu ska jag försöka vara duktig och SPARA! Tänkte bjuda på lite bilder på ett hus vi ska kolla på nästa vecka. Tycker det var riktigt mysigt. Dock är vi inte riktigt där ännu så vi kan köpa men man kan alltid drömma.

Sparar ni till något speciellt och vad är era bästa spartips?


Testade att skapa ett mål/dröm. Så ska bli roligt att se hur det går.

Gillar

Kommentarer

Joulinepatricia
Joulinepatricia,
Riktigt fint hus! 🏡
nouw.com/joulinepatricia