Pluggar för att kunna vara hemma med Elton

I perioder blir det väldigt mycket med plugget då jag läser två kurser samtidigt och de blir på 50%. Jag gör detta främst för att kunna vara hemma med Elton och skydda min SGI. När ens barn fyller 1 år måste man ta ut minst 5 dagar i veckan från försäkringskassan eller t.ex jobba 2 dagar och ta ut föräldrapenning 3 dagar i veckan. Pluggar man dock på minst 50% så kan man skydda sin SGI utan att behöva ta ut 5 dagar i veckan, det är de jag gör just nu.

Då Elton inte kommer kunna få plats fören nästa höst när han blir 2 år på förskolan vi sökt så måste jag hitta sätt att spara på föräldradagarna. Jag vill inte ha helt nollat på min föräldradagar när jag börjar jobba för detta behövs för att kunna vara hemma när förskolan stänger på sommar osv. Sen kommer jag troligtvis inte vilja jobba 100%, ibland undrar jag om jag någonsin kommer göra det. Detta för att jag vill ha tid med Elton då jag inte vet hur länge vi kommer ha honom i vårt liv.

Sen pluggar jag självklart för att jag tycker det är skoj med och jag gillar att lära mig saker. Det är dock mycket då jag i båda kurserna jag läser nu ska skriva litteraturstudie. Så blir som att jag ska göra två mindre uppsatser. Men som sagt så är det intressant och jag får förbjuda mig i två ämnen som intresserar mig.

Gillar

Kommentarer