Lungmottagningen

Igår var vi på sjukhuset för att träffa en fysioterapeut på lungmottagningen. Elton är alltid lite rosslig och när han blir förkyld så sätter det sig lite mer på lungorna för honom. I augusti fick vi ju åka in till barnakuten och blev sedan inlagda då han hade det väldigt tufft med andningen. Det var därifrån de sedan skickade en remiss för att följa upp detta. Så igår fick Elton testa inhalera koksaltlösning. Vi har redan två inhalationer hemma men detta ska han ta mellan dessa för att lösa upp slemmet. Så fysioterapeuten beställde en maskin som vi ska få hem som Elton ska använda morgon och kväll när han är förkyld. Så hoppas denna kan hjälpa lite tillsammans med att studsa på boll t.ex.

Jag börjar känna mig förkyld och Elton nyser då och då. Så jag hoppas inte någon av oss kommer bli sjuka nu. Speciellt inte Elton, då det som sagt blir värre för honom. Det går dock inte att undvika alla bakterier och virus. Något jag ska kolla upp med är influensa vaccin till Elton samt mot vattkoppor och RS-virus. Fysioterapeuten sa att jag ska kontakta BVC angående detta så får se vad dem säger.

Ni som gett era barn vaccin mot influensa, vattkoppor och RS-virus. Vart har ni fått detta?

  • Elton

Gillar

Kommentarer

Linda och Elsa
,
Ifjol tog vi influensa vaccin, våran läkare på hab sa åt oss att vi var tvungen eftersom Elsa tillhör riskgruppen. Så hela familjen gjorde det på hälsocentralen ska ringa och boka tid nu igen.
Josse
,
Läkaren på habiliteringen informerade oss att vår son ska få influensavaccin eftersom han tillhör riskgrupp. Dem ser i sin tur till att vårdcentralen skickar kallelse till oss. På 1177 finns de olika riskgrupperna angivna.