Logoped, Ortopedteknik, habilitering

Vi har det verkligen fullt upp med besök för Elton. September är en månad med mycket besök men det är ju för hans skull. Tänkte skriva lite kort om besöken vi haft.

Logoped: Vi var hos logopeden förra veckan för att kolla Eltons sväljning då han periodvis hostar när han äter och speciellt mat med bitar i. Logopeden hade lite svårt att bedöma hur Elton sväljer men vi ska få en remiss vidare för en undersökning med röntgen för att se hur Elton sväljer. Vi ska även tillbaka till logopeden på fredag för att få övningar att massera Eltons mun så har får träna sin tunga osv.

Simning habiliteringen: Vi var dessutom på simning med Elton förra veckan. Jag har varit peppad för detta men jag blev tyvärr besviken på besöket. Vi var en grupp om 10-11 barn och nivån var inte alls anpassa efter Eltons nivå. Vissa av barnen som var där var större och kunde t.ex gå och simma. Vi sak dit imorgon igen så får se då hur det känns. Detta är meningen att vi ska gå på 1 gång i veckan i 10 veckor.

Ortopedteknik: Igår var vi för att prova ut för ståskal till Elton. Detta är något man kan få när barnet är runt 1 år för att börja belasta sina fötter, knän , höfter osv. Så om någon vecka har vi återbesök och får förhoppningsvis med oss hans ståskal hem. Vi gjorde även en avgjutning av hans fötter för en ortos för fötterna.

Imorgon blir det bad och ett besök för konsultation på Bräcke diakoni för Miniklubben. Är riktigt peppad för det och hoppas verkligen vi kan erbjudas en plats där.

  • Elton

Gillar

Kommentarer