Läkarbesök efter missfallet

Idag var jag på återbesök efter behandlingen av missfallet. Jag tog tabletterna och behandlingen den 5 och 6 februari. Jag var lite osäker på om allt kommit ut och dagens besök handlade om att kolla så man fått ut allt. Jag träffade en väldigt trevlig läkare idag och allt kändes avslappnat och bra. Vi satt först och pratade lite innan vi gick till ett annat rum för att göra ett vaginalt ultraljud. Det är alltid lite obekvämt att sitta i en gynstol, tror nog inte många tjejer uppskattar detta. Jag har aldrig tidigare gjort vaginalt ultraljud förutom denna graviditet, så nu har jag gjort det 3 gånger på kort tid.

Läkaren gjorde undersökningen och visade på skärmen hur det såg ut i livmodern. Hon visade att det fanns lite kvar, dock tror jag ej från fostret utan att det var lite blod kvar i livmodern. Dock var det såpass lite kvar att hon kände sig nöjd och jag slipper skrapning. Det kändes så skönt att vi nu kan lägga detta missfallet bakom oss. Hon sa dock att jag bör ta ett gravtest om 4 veckor och skulle det vara positivt skulle jag höra av mig åter. Sen kollade hon även på båda äggstockarna och sa att det fanns mycket ägg så det känns ju skönt.

Hon nämnde även att det var viktigt att man läker både fysiskt och psykiskt innan man försöker få barn igen. Helst tyckte hon att man skulle vänta 2 menser (heter det ens så?? haha) innan man försökte igen. Detta för att då lättare kunna beräkna vilken vecka man är i osv.

Så nu är jag bara glad att det är över så vi kan gå vidare!

Denna text på tavlan gjorde mig på bra humör!

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Tråkigt att höra om missfallet. Bättre lycka nästa gång 😊
nouw.com/bolmgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229