Köpt julklappar till Elton, så dyrt!

Nu har vi äntligen beställt/köpt julklappar till Elton. Jag tycker alltid det är så svårt att hitta något till honom, men det finns två saker jag funderat på länge men prislappen har skrämt mig. Dessa två saker kostar tillsammans 10.000 kr i nypris. Vilket är helt galet men om man ska köpa saker som är anpassade till barn med funktionsvariationer så kan det bli väldigt dyrt. Jag hade nu turen att hitta ena saken begagnad, dock kostade den ändå flera tusen samt den andra grejen hade jag vunnit ett presentkort på 500 kr men den kostade med ett par tusen. Och nej jag brukar inte köpa så dyra saker annars, utan jag älskar begagnat och tänker alltid igenom köp.

Jag tänkte att jag skulle berätta vad vi köpt och varför vi köpte just detta.

GoTo Seat från Firefly: En "stol" som man kan använda till så mycket. Den är smidig då man kan ta med den och fästa på en vanlig stol. Detta för att Elton ska kunna sitta med vid köksbordet hos familj/vänner och t.ex. restaurang. Den går även använda med golvstativ på golvet för att leka. Eller varför inte använda den i ett bollhav eller i en leksaksbil. Jag hoppas och tror denna kommer kunna ge oss mer frihet.

Hoppestol från TFH Sensory: Elton har alltid älskat sin babysitter från Babybjörn. Han har dock växt ur den men jag tog fram den i veckan igen. Och gud vad han satt och gunga. Så vi har beställt en Hoppestol för att han ska kunna fortsätta sitta och gunga.

En liten text från produktbeskrivningen: Studsa eller gunga är för många en effektiv strategi som kan lugna fysisk och psykisk oro. Det stärker samtidigt upp de små och stora muskelgrupperna i nacke, bål och mage. Stimulans av vårt Vestibulära/balanssinnet hjälper hjärnan att sortera alla sinnesintrycken och därmed ge ro.

  • Elton

Gillar

Kommentarer