Kommunicera med tecken

Jag frågade igår på instagram och ni ville att jag skulle dela med mig av lite material vi fått hem från vår logoped. Så jag tänkte dela mig mig av lite bilder på tecken och även lite tips på appar eller sidor som kan vara bra för kommunikation. Jag står i kö för att gå TAKK-utbildning på habiliteringen, så får se om detta blir till hösten. Tills dess har vi massa material att titta igenom. Har även laddat ner appen Teckenspråklexikon som jag tänkt börja kolla i. Jag funderar på att ha som mål att lära mig ett nytt tecken om dagen.

Jag kanske ska dela med mig om ett tecken om dagen på min instastory där ni får se i videoformat?

Jag kan ibland tycka att det är svårt att lära sig tecken via bilder. Jag behöver se någon göra det i rörligt format. Därför kan youtube vara väldigt bra men även som jag skrev där uppe om teckenspråklexikon, då detta är med videos. Jag och Elton har även lyssnat på Sign up på youtube. Perfekt med sång och med tecken.


Använder ni er av t.ex TAKK, tecken som stöd eller liknande?

  • Elton

Gillar

Kommentarer

Mittensammaliv
Mittensammaliv,
Roligt att du berättar om teckenspråk! Jag är gravt hörselskadad och använder teckenspråk. Jag önskar dig lycka till med att lära dig teckenspråk 😊
nouw.com/mittensammaliv