Kommer Elton någonsin kunna prata?

Jag har varit riktigt kass att vara inne och uppdatera er om allt som händer. Det har varit fullt upp med alla besök för Elton, mitt plugg och jobb. Jag pluggar 50% på distans, jobbar en kväll alt helgdag i veckan och all tid med Elton så man får inte så mycket tid över.

Vi har bland annat varit hos logoped igen på habiliteringen samt börjat på Mini Klubben som jag skrivit om innan. I torsdags var första gången på Miniklubben och det var mysigt och roligt att vara där. Träffade bland annat en annan mamma som jag pratat med till och från på instagram. Så våra barn går nu i samma grupp och det är roligt när någon är i ungefär samma ålder som Elton i denna grupp.

Då vi inte vet om Elton någonsin kommer kunna vara verbal så kommer tecken vara till hjälp för att kommunicera. Med de diagnoserna Elton har så är talet oftast väldigt sent och vissa kan inte kommunicera verbalt alls. V har fått hem lite info angående lite Tecken som kommunikation från vår logoped. Vi kommer nog inte gå någon kurs redan nu till hösten då jag känner att vi redan har så mycket att göra. Däremot ska jag försöka lära mig lite tecken och mer om hur jag kan kommunicera med Elton redan nu. Även om vi inte pratar med hjälp av tecken just nu så tycker jag att jag och Tom är duktiga på att försöka kommunicera med Elton om saker vi gör osv. Jag känner även att jag har en väldigt bra kontakt med Elton och ögonkontakt är det viktigaste mellan oss just nu när vi pratar. Jag älskar att känna den kontakten mellan oss.

Kan någon av er läsare några tecken eller teckenspråk?

  • Elton

Gillar

Kommentarer

Linda Jonsson
,
Vi tecknar med Elsa men mest bara enkla saker som hör vardagen till tex som äta, sova, byta blöja, förskola, mamma, pappa osv. Mera och bra är 2 tecken som används väldigt flitigt här hemma. Jag gick kursen i Mars och min sambo gick nu. Elsa tecknar inget än men hört det kan ta tid innan våra stx:are tar efter.
Eva
,
Jag har använt TAKK i mitt arbete sedan början av nittiotalet och det är fantastiskt!! Många barn förstår tecken tidigt även om de inte använder tecken själva.
Matildanordh26
Matildanordh26,
Jag kan en hel del teckenspråk, även annan alternativ kommunikation som bildkartor, bilder som stöd till prat/tecken samt blisskartor. Jobbar som elevassistent På en gymnasiesärskola, och med bilder och tecken blandat kan man komma långt i kommunikationen!
nouw.com/matildanordh26