Instagram lindamarialundgrenInstagram lindamarialundgrenInstagram lindamarialundgrenInstagram lindamarialundgrenInstagram lindamarialundgrenInstagram lindamarialundgrenInstagram lindamarialundgren

If it fits your macros - Min kost

Godmorgon på er!
Just nu sitter jag vid köksbordet och planerar lite över min kost. Har fram och tillbaka funderat på att köpa ett kostschema. Fast jag har ännu inte hittat någon som jag känner att jag vill lägga ansvaret på. Så jag sitter och fixar med det lite själv nu. Egentligen vet jag ganska bra vad som är bra mat osv, men jag älskar mat för mycket så äter för stora mängder och mycket annat gott.

Dock så behövs det en ändring nu och jag ska testa och följa "if it fits your macros". Det betyder att du räknar ut ditt kaloribehov (har räknat ut den mängd jag ska äta för att få viktminskning) och sedan sätter ett mål efter ditt behov på hur många gram fett, protein och kolhydrater som du ska äta. Sen spelar det ingen roll vad du äter, hur ofta osv bara det stämmer in under dagen.

Som tex mitt mål är 218g Kolhydrater - 145g protein och 53g fett. Så om jag får i mig dessa via glass, hamburgare eller om de är kyckling, ris osv spelar ingen roll så länge de passar in i mina macros. Fast självklart kommer man inte äta massa skit. För då blir det mindre mat och man håller sig inte lika mätt plus missar massa nyttigheter som vitaminer, mineraler osv.

Så jag kommer äta bra mat men inte känna en skuld att man bryter ett kostschema.

Så nu får vi se hur detta går. Bjuder på bild från gårdagens lunch, kvällsprommis och kvällsmat (hehe proteinglass)

  • Kost

Gillar

Kommentarer

Linaerix
Linaerix,
Så gott det ser ut! 😍
nouw.com/linaerix
malinevaisabell
malinevaisabell,
Kommer säkert gå jättebra! 😃
Kika gärna in hos mig om du har tid, stor kram!
nouw.com/malinevaisabell