Hälsokontroll

Reklam för Svensk Provtagning

Idag åkte jag och Elton in mot stan för att jag skulle ta lite prover. Jag har länge velat göra en hälsokontroll men det har inte blivit av. Det är långt ifrån alla vårdcentraler som erbjuder hälsokontroller och ifall man ska göra detta kan det vara en lång väntetid. Jag som annars jobbar på vårdcentral vet hur många patienter som "bara vill kolla" olika värden utan direkt ha några symtom. Detta är inget som görs utan fokuset handlar mer om man har besvär/symtom så är det sedan läkaren som bestämmer vilka prover som är relevanta att ta.

Därför är det perfekt att enkelt kunna beställa provtagning på nätet och sedan åka och ta proverna på ett ställe som är anslutet. Jag gjorde idag en hälsokontroll premium via Svensk provtagning. Det tar cirka 48 timmar för att få alla svar plus en kommentar från läkare. Jag tog mina prover på Unilabs Carlanderska vid 10 idag och redan vid 10:30 fick jag ett mail om att vissa svar fanns att se. Under dagen har jag kunnat kolla in och se de preliminära provsvaren och fler svar har kommit in under dagen. Man ser sin journal via nätet med mobilt bankid, så det är väldigt smidigt.

När jag var på unilabs och tog proverna så sa sköterskan som tog de att hälsokontroller är väldigt bra, för då kan man tänka på att jobba mer preventivt. Genom att upptäcka om man har t.ex höga blodfetter så kan man då försöka motverka detta. I första hand är det kost och motion och detta är något som hjälper för de flesta. Eller kan det vara så att man är trött och upptäcker att man lågt järnvärde, ja då kommer läkaren att ge dig rekommendationer om hur du ska åtgärda detta.

(fortsättning längre ner)

Koden LINDA15 ger 15% rabatt på alla Svensk Provtagnings tester till och med den 31/3

9 av 10 har någon avvikelse på sina prover, så när man fått sina provsvar får man även rekommendationer utifrån sitt testresultat från en läkare.

Det var extremt enkelt att både beställa och utföra provet. Jag gjorde min beställning via Svensk provtagning med Mobilt BankID. Sedan fyllde jag i en kort enkät på min sida.
Sen var det bara att fasta 10-12 timmar (ta helst provet innan kl 10 på morgonen) och så åkte jag till Carlanderska för att ta proverna (det finns flera olika ställen att välja på i hela sverige). Det enda jag hade med mig var mitt leg sen hade de all info i sina datorer. Sen är det bara att följa allt via sin journal på nätet. Hur smidigt?

Här ser ni lite svar av de tester jag tagit, Är 52 analyser som jag får svar på.

Gillar

Kommentarer