Gröt på många olika sätt!

Frukost är en av de bästa måltiderna under dagen enligt mig. Mina frukostar består vanligtvis av gröt eller kvarg, men gröt är det vanligaste. Man kan variera de på så många olika sätt, med smaker och topping. Grunden av min gröt är alltid på rågflingor eller fiberhavregryn, men tyvärr så suger inte rågflingor åt sig så mycket vatten och kan kännas lite, lite. Men både fiberhavregryn och rågflingor är bra och långsamma kolhydrater som gör att du håller dig mätt längre. Men för att få i mig proteiner så tillsätter jag alltid proteinpulver eller äggvitor.

Att ha casein exempelvis Pina colada från Body science i gröten gör den krämig och får en underbar smak. Men om jag kör med äggvitor så smaksätter jag alltid med steviadroppar, i smaken choklad eller vanilj. Vill man eller behöver mer fett i sin kost så är det perfekt att kläcka ett helt ägg med äggulan i gröten, men då ökar kalorierna lite. Sen är det bara att toppa med vad man vill, favorit är hallon, äpple , banan, kiwi och gojibär. Bara att välja och vraka mellan vad man har hemma.

Ett annat tips är att blanda lite proteinpulver , tex whey vanilj från body science med vatten och ställ i kylen en liten stund. Sen häller du det över gröten istället för mjölk, då kan du få proteiner på de sättet istället.

Dagens frukost blev 1 dl rågflingor + 1 dl fiberhavregryn , äggvitor, chokladstevia toppat med ett litet äpple samt gojibär + kanel. Så gott!
<

  • Kost

Gillar

Kommentarer