Gravid vecka 40

Vecka 40

I vecka 40 så har en del redan fött barn, andra får vänta ett tag till. I graviditetsvecka 40 är kroppen tung och många gravida funderar på om det inte går att sätta igång förlossningen genom att gå i trappor eller genom att putsa fönster. Förlossningen kan dock inte tvingas igång, utan det tar den tid det tar.

Enligt statistiken så är ditt barn nu cirka 51 centimeter mellan huvud och häl och väger runt 3,5 kilogram. Magen är ungefär lika stor som i förra veckans kontroll, dvs mellan 35 och 37 cm. - Från babyhjalp.se

Mina tankar

Är nu endast 3 dagar från beräknad födsel. Nu börjar man närma sig det datumet som man längtat så länge till. Även om man vetat om att bebisen troligtvis kommer efter detta datum.

Magen känns nu så stor. Igår var jag och Desirée på Öppna förskolan med hennes 6 månaders bebis. Var så mysigt och roligt att se hur det fungerar på öppna förskolan. Dock tappade jag hoppet om att bebis snart kommer då pedagogen på öppna förskolan sa att min mage fortfarande var hög och att det troligtvis är ett tag kvar till förlossning. Inte världens pepp när man vill att bebis ska komma NU!. Att kommentera en gravid kvinnas mage kan vara väldigt känsligt. Som tur är så är det inte så många som sagt något om min mage och jag bryr mig inte annars om någon säger något. Men det är viktigt att tänka på att vissa kan må dåligt av kommentarer.

Var dock tvungen att fråga i mina BF grupper på facebook om de andra mammornas mage sjönk innan förlossning. Men det är många som den inte gick ner för. Så mitt hopp är tillbaka om att det snart kan sätta igång. Imorgon blir det ett besök till barnmorskan så får se om man får en grundligare undersökning.

Här är ballongen i vecka 40

Gillar

Kommentarer

Patriciaespe
Patriciaespe,
Åååh nu är det ju sååå nära😍
nouw.com/patriciaespe
N
,
hatar den kommentaren! jag har haft hög mage med båda mina barn, aldrig sjunkit inför förlossningen , det där är bara trams!!
Linnéa
,
Min mage hängde långt ut, långt Bern och var suuuuper stor men gick ändå över två veckor och fick bli igångsatt XD haha