Gårdagens läkarbesök för Elton

Igår var vi äntligen på sjukhuset igen för att träffa läkaren på neurologmottagningen. Vi har inte träffat vår läkare sedan i somras så det var skönt att få träffa henne. Vi gick igenom rätt mycket så ska försöka skriva ner lite kortfattat om det jag kommer ihåg.

Vikten
Eltons viktkruva går neråt och han behöver gå upp i vikt. Läkaren skulle skriva en remiss till dietist så förhoppningsvis får vi en tid inom 1 månad. Vi ska även försöka tillsätta mer fett i hans mat just nu.

Svar på EEG
Vi fick även svar på EEGt som vi gjorde 30 sep. Det såg oförändrat ut sedan de vi gjorde innan, så det var skönt. Han har lite epileptisk aktivitet i bakgrunden och kommer troligtvis alltid ha det p.g.a .hans genetiska avvikelse. Dock är det inga kramper de ser så det kändes bra.

Utsättning av mediciner
Vi har under sommaren trappat ut Eltons Sabrilex och nu står han på Fenemal samt topimax. Vi hade tidigare pratat om att trappa ut någon mer medicin. Men vi kommer inte göra detta fören i vår. Vi håller nämligen på i en process att få en medicin på licens (kommer berätta mer om detta om det går igenom). Och då kommer vi att byta ut fenemal i vår mot en annan medicin.

Svar från röntgen
Vi fick svaret från röntgen vi gjorde förra veckan för att se hur Elton sväljer. De såg att Elton bäst åt puréer. När han åt med bitar så kunde han inte hosta så bra då hans hostning inte är så stark. Och när han drack flytande svalde han inte helt bra. Han hade nämligen kvar vätska och lite sipprade ner i hans lungor. Så vi ska få hjälp att göra vatten, ersättning osv till en bra konsistens.

Vi fick även ett samtal från en fysioterapeut från lungmottagningen när vi kom hem. Så vi ska försöka inhalera 2 gånger per dag och sedan utvärdera detta.

Efter denna långa dag skulle jag även gå och jobba. Var riktigt trött men det är skönt att komma hemifrån.

  • Elton

Gillar

Kommentarer