Första gången jag lagar mat till Elton

Jag skäms nästan att säga det men idag var första gången jag lagade mat till Elton. Vi har verkligen fastnat för burkmat då han äter detta 1 gång om dagen och resten av dagen gröt och ersättning. Då Elton inte kunnat äta som andra barn har det blivit lite annorlunda och att man inte kommit in i samma rutiner kring mat som andra familjer. Elton måste äta passerad mat så han får burkmat för 6 månader.

Vår stavmixer och matberedare hade gått sönder men Tom köpte en ny för någon vecka sedan. Så nu var det dags att laga mat och mixa. Blev kycklingbolognese, tycker det är så svårt att laga mat när man inte ska salta. Elton har inte ätit salt tillsatt i mat tidigare så därför lägger jag inte i det ännu. Men nu när han är över 1 år så blir det nog att tillsätta lite lite salt längre fram. Hade dock lite buljong i och det är salt så lite får han i sig.

Vid vilken ålder började ni salta era barns mat?

Förut när vi var ute och gick så blåste det som bara den. Då kan jag säga att det var perfekt med den långa suffletten som skyddade mot vinden för Elton. Idag var första gången på länge som Elton inte hade åkpåse. Jag tycker han ser så stor ut när han har benen fria och skor på sig. För när han varit i åkpåse har han inte haft skor.

Gillar

Kommentarer