Förlossningsberättelse del 1

Dagarna innan och när allt startade hemma

Nu har är det dags att dela med mig av vår förlossningsberättelse. Får passa på innan man glömmer allt och kommer vara glad att jag kan kolla tillbaka i bloggen och läsa om dagen då Elton kom till världen. Jag trodde själv inte att det skulle starta naturligt då vi på måndagen hade tid för igångsättning.

Elton föddes på en söndag och jag hade under veckan haft en ganska konstant smärta i ländryggen och den blev starkare mot slutet av veckan. På lördagen åkte vi in till stan men orkade endast med 2-3 affärer för kände mig så trött och ont i ryggen. På kvällen var vi på middag hemma hos Toms föräldrar och jag trodde aldrig att det skulle dra igång samma kväll. Vi kom hem vid ungefär 22/22:30 och fixade oss för att sova. När vi la oss i sängen vid 11 och jag slappnade av så kom smärtan i ryggen mer som i intervaller. Det började även gå fram mot magen. Först förstod jag inte att det var värkarna som var på gång. Efter cirka 20 min gick jag och la mig i soffan för hade lite svårt att ligga still. Det kändes även rätt oregelbundet så visste ej hur jag skulle klocka. I början var värkarna endast mellan 25-40 sek och jag hade hört att en värk är mellan 60-90 sek. Därför skrev jag i en grupp på facebook med andra gravida och frågade om värkarna samt visade en bild på mina klockningar. Då tyckte folk att jag skulle ringa in för värkarna var så tajta. Så jag hoppade in i duschen samt tog 2 alvedon för att se om smärtan skulle minska. Men det gjorde den inte. Smärtan blev starkare i både mage och rygg och jag lyckades klocka värkarna. Det tog inte alls lång tid innan de var regelbundna och jag hade 3-4 värkar på 10 min ganska snabbt.

Jag kämpade dock mycket med smärtan men vid 2 tiden gick jag till Tom för att säga att det är på gång. Så jag ringde in till förlossningen för att se om det fanns någon plats. Det hade nämligen varit väldigt fullt på Östra under veckan så jag var rädd att få behöva åka till Varberg. Vi hade tur och koordinatorn sa att det var en lugn natt och att vi kommer få plats. Så jag kände mig lättad och sa att vi ringer igen när jag känner att jag ej kan hantera smärtan hemma. Dock tog de endast 30 min innan jag ringde in och sa att vi åker in. Det var bara att packa klart allt hemma, hoppa in i bilen och åka och lämna Ajax hos Toms föräldrar. Resan till förlossningen tog som tur var inte lång tid men när värkarna kom så visste jag inte vart jag skulle ta vägen.

Jag var så rädd för att vi skulle få åka hem igen efter undersökningen på förlossningen. Det är inte ovanligt att man ej öppnat sig tillräckligt mycket eller att värkarna inte är tajta nog. För att få stanna ska 2 av 3 kriterier var uppfyllda.

1. Tre värkar på 10 minuter.
2. Vattenavgång
3. Öppen minst 3 cm.

Det blir väldigt mycket text så kommer fortsätta i en del 2. Då berättar jag mer om hur öppen jag var, värkarna och resten av förlossningen.

Bjuder på mer bilder i del 2.

Gillar

Kommentarer

jenniiiee
jenniiiee,
Älskar att läsa förlossningsberättelser, så ser fram emot del två 😁👏🏻
nouw.com/jenniiiee
helenaoeberg
helenaoeberg,
helenaoeberg
helenaoeberg,
Vilket litet mirakel! Och vilken fin blogg. Har 2 söner och jag brukar ta fram mina förlossningsberättelser och läsa då och då. Kram / H
nouw.com/helenaoeberg
Patriciaespe
Patriciaespe,
Så kul att läsa ! Tack för att du delar med dig 😃
nouw.com/patriciaespe