Elton är sjuk

Nu var det dags igen med denna dumma sjukstuga. Förra veckan på förskolan hade Elton sovit lite mer än vanligt men ändå varit pigg och glad annars. I helgen började han nysa lite mer och sov rätt mycket under lördagen. Så det kändes som något var på gång. Han nös även väldigt mycket på söndagskvällen så jag förstod att en förkylning var runt hörnet.

Natten mellan söndag och måndag så vaknade jag snabbt som blixten då Elton började storgråta. Han hade vaknat av massa slem och fick panik då han hade svårt att andas. Det var bara att snabbt få upp honom och hjälpa honom bort med slemmet. Så han spydde ner hela mig men fortsatte gråta massor. Jag och Tom fick kämpa med att få honom lugn och så fick jag gå och duscha vid 00:30. Tillslut lyckades Elton somna när han låg mellan oss men han vaknade igen vid 03 med samma sak. Det var bara att ta upp honom och han spydde massa igen. Det blev efter det en natt/morgon i soffan så han fick ligga mot mig och sova så han blev halvsittandes.

Måndagen bestod av VABB, slemmet blev värre, febern kom och det var mycket fokus på inhalationer, studsa runt och försöka få honom att sova. På kvällen låg hans feber på 39 grader.

Idag jobbade jag hemma under förmiddagen och min pappa kom hit och hjälpte mig med Elton. Var första gången jag jobbade hemifrån men det var skönt att man kan göra lite av sitt jobb hemifrån.

(Två gamla bilder på Elton)

  • Elton

Gillar

Kommentarer