Din vikt är bara en siffra, inget mer!

Låt inte en siffra på vågen bestämma över hur du mår!

Ett stort misstag hos många är att man bara lägger fokus på vad det står på vågen. Självklart är det en grym ”morot” och ett lätt sätt i början av en viktnedgång att se om det händer något. Men sedan när kroppen har släppt massa kilon och det går segt samt du börjar bygga mer muskler istället för att bara tappa kilon så kommer vågen göra dig förvirrad.

Själv lyckades jag under några månader gå ner 10 kg. Jag var så stolt som det gick att bli men jag var ändå inte nöjd med min kropp. Jag körde timmar efter timmar på crosstrainern, löpband osv men inte mycket styrka. Så inte konstigt att jag lyckades gå ner i vikt men inte få en fast kropp som mitt mål var.

Nu några månader senare har jag gått upp ett par kilo igen (men inte till min startvikt), men nu kör jag samtidigt mer styrka. Även om vågen visar mer så är jag nöjdare med min spegelbild. Det är det som räknas, för som sagt ingen vet vad det står på din våg, de ser bara vad du ser själv i spegeln.

Gjorde misstaget för någon månad sedan och ställde mig på vågen och blev ”besviken” på vad den visade. Men sen ca 30 min senare kom jag på att jag faktiskt är nöjd med vad jag ser i spegeln och det är de som räknas. Jag vet att jag äter någorlunda nyttigt samt tar hand om min kropp. Min inre hälsa är så mycket bättre!

Så tjejer samt killar. Strunta i vågen när du kommit en bit in och märker att vågen går åt ”fel” håll. Men som i själva verket är rätt håll då det troligtvis är muskler som är det där ”extra”.

 

 

Gillar

Kommentarer

malinkarlssonn
malinkarlssonn,
Så sant så! :)
nouw.com/malinkarlssonn