Dagens besök hos ögonläkaren

Idag var det dags att åka in till sjukhuset igen för ett besök hos ögonläkaren. Vi fick en remiss hit i vintras då vi var osäkra på om Elton var blind. Innan kunde vi inte få någon ögonkontakt och han följde inte med blicken alls. Detta här däremot blivit bättre och bättre. I början av sommaren var vi och träffade en annan läkare och då fick vi veta att han inte var blind. Dock skelade han växelvis på båda ögonen. Men sen vi sänkt hans ena medicin så har hans skelande försvunnit, eller det är inte alls ofta, vilket gör att vi inte tänker på det längre.

I våras var jag rädd att han skulle ha något som heter CVI. Då är ögat "friskt" men hjärnan kan inte hantera den information som kommer från ögat. Här under ser ni hur en med CVI kan se.

Vänster: Normal syn. Mitten: Hur man kan se med synfel . Höger: Så kan man se om man har CVI

Vi har inte nervösa inför dagens besök, och vår känsla var rätt. Vi gjorde flera undersökningar och var där ett tag. Enligt läkaren har Elton ett fungerande öga och hans 6 muskler som sitter och står hans blick fungerar fint. Så han följer med blicken. Sedan var hans synnerv fin samt ingen synnedsättning de kunde se idag. Läkaren tyckte ALLT såg bra ut och det kändes skönt att höra. Vi kommer att följas upp regelbundet vilket med är skönt.

  • Elton

Gillar

Kommentarer