Dagen då vi plussade på stickan!

Jag tänkte att jag skulle dela med mig om dagen då vi plussade på stickan. Var lilla E planerad eller kom han som en överraskning?

Jag har alltid vetat att jag vill ha barn och att få barn tillsammans med Tom har alltid känts som en självklarhet. Jag ville dock vänta tills skolan var klar och jag hade jobbat minst 1 år. Så i höstas så bestämde vi oss för att jag skulle sluta äta p-piller. Hade nämligen ätit det i nästan 10 år, så jag visste att det kunde ta tid innan kroppen blev nollställd från hormonerna i p-pillren. Sen är det dessutom ingen självklarhet att man kan få barn.

Månaderna fram tills plusset kom i januari kändes som de längsta. Man blev lika besviken varje gång mensen kom. Jag är dessutom en sådan person som testar mig flera gånger då jag är så nyfiken.


Dagen då vi plussade

Natten till den 12 januari så drömde jag en så verklig dröm att jag plussade. Jag blev lite sur när jag vaknade för hade testat dagen innan och då var testet helt blankt. Blev lite arg då jag var helt säker på att det skulle visa negativt igen och drömmen kändes så verkligen så ville inte bli besviken. Men jag valde ändå att ta ett test. Jag tyckte jag såg ett rosa svagt streck. Det var nästintill obefintligt men något tyckte jag att jag såg. (Här under är bilden, dock ser man inte på bilden, men i verkligheten fanns ett svagt svagt streck.) Jag blev då så nervös!

Jag sa inget till Tom på hela dagen. Det var fredag och jag var fortfarande riktigt nervös hela dagen på jobbet. Dock när jag kom hem så visade jag testet för honom och då såg man strecket lite tydligare. Men det var inget vi valde att lita på. Så jag tog ett digitalt test för att få svaret svart på vitt. Detta gjorde jag cirka 30 min innan min kompis skulle hem till oss för att planera en möhippa.

Jag kissade på stickan och det var en lång men nervös väntan. Efter 1-2 min fick vi det bekräftat. Det stod Gravid 1-2 veckor. Överlyckliga blev vi av resultatet och jag visste inte alls om jag skulle säga det till min kompis som i samma stund var påväg hem till oss.

Gillar

Kommentarer

Evelinakull
Evelinakull,
visst är det en speciell känsla med plusset på stickan😍
nouw.com/evelinakull