Cannabis som läkemedel för barn

Cannabisolja, men även kallat CBD-olja har varit väldigt omtalat det senaste. Jag har läst på och även hört många positiva effekter av oljan. Tyvärr bor vi i ett land där många har fördomar och tänker på knark och missbruk men medicinsk cannabis kan vara livsavgörande för vissa. Medicinsk cannabis har visat mycket positiva effekt på svårbehandlad barnepilepsi. Det finns ett läkemedel som heter epidiolex som är lagligt i några länder. Det har även gått att få på licens sedan 2017 och det finns cirka 50 personer i Sverige som har detta på licens.

Vi ska få hjälp av vår läkare att skicka in en ansökan till läkemedelsverket för att försöka få detta på licens. Har vi tur så kanske det blir som nyheterna säger att detta kanske kommer bli lagligt redan nu till hösten och att vår läkare kan skriva ut detta. Nu får vi hålla alla tummar och tår! För det hade varit skönt att slippa hela processen med att skicka in ansökan, även om detta är något läkaren gör.

HÄR kan ni läsa en artikel från GP om detta.

Här är även en vetenskaplig artikel vi fick med oss från vår läkare på senaste besöket. Känns skönt att ha en läkare som äntligen vågar och tror på detta.

  • Elton

Gillar

Kommentarer