Bort med "gäddhänget"

Jag älskar när människor + jag kallar triceps för gäddhänget. Det är väldigt vanligt att jag får frågan på gymmet från tjejer men speciellt kvinnor om hur man tränar "gäddhänget". Själv har jag ett par favoriter som jag tycker tar väldigt bra och ger en go träningsverk dagen efter.

Den första är att träna med alt rep eller en "stång" i kabelmaskinen. Det är viktigt att tänka på att armbågarna alltid är mot kroppen och man håller överarmarna stilla.


<

 

En annan favorit är maskinen där man trycker ner eller hur man nu ska förklara den.  Viktigt att tänka på är att om maskinen som finns på ditt gym är helt rak i ryggen så ska du luta dig lätt frammåt. Sen om du väljer att köra med bredare armbågar som pekar mer ut så tar det mer på bröstet.

Sen den sista och min favorit är dips med en bänk. 

 

 

Sätt händerna på bänken, lite bredare än axlarna   Ha benen utsträckta, kroppen precis utanför bänkkanten och sträckta armar   Böj sakta armarna vid armbågen, sänk kroppen mot golvet och gå sedan tillbaka till startpositionen   Håll ryggen rak och skuldrorna inåt

Gillar

Kommentarer