Att hålla i ett pumpande hjärta

Den här veckan har gått något extremt snabbt då jag har varit iväg på praktik. Har varit på Thoraxoperation under denna vecka för att "observera komplexa vårdsituationer". Så har sett mycket hjärtoperationer och även lite tumörer osv på lungor. Har varit riktigt intressant även om det varit tufft att stå och kolla i flera timmar. (säger bara aj mina ben haha)

Idag var sista dagen och fick då gå med Operationssjuksköterskan. Så fick stå vid "såret" som de kallar de. Så var sterilklädd och stod med i själva operationen istället för att stå vid huvudet och kolla över. Så idag har jag för första gången i mitt liv stoppat ner min hand i en persons bröstkorg och hållit i hjärtat. Fick även assistera lite och hålla i pincett och lite redskap runt hjärtat.

Helt sjuk mängd läkemedel under operationen. Smärtstillande, "sovmedicin", massa olika läkemedel för att reglera hjärta, kärl osv. Denna bild är bara 1/4 av alla maskiner som fanns runt patienten. Är lagom mycket att hålla koll på!

Gillar

Kommentarer

Victorialindahl
Victorialindahl,
Wow vad häftigt!! Det är inget vem som helst för göra under sin livstid, måste vara as coolt att fått vara med och uppleva det 😄
nouw.com/victorialindahl
kathinka
kathinka,
Hjälp vad häftigt!!!
nouw.com/kathinka
amandassofi
amandassofi,
Å så intressant!
nouw.com/amandassofi
Sandra Serafia,
Oj så häftigt!! Måste ha känts så sjukt mäktigt :0
www.sandraserafia.for.me